Hallo

Hallo, wat leuk dat je mijn site gevonden hebt
Mijn naam is Regina maar dat zal waarschijnlijk niemand verrassen.  

Waar die 2 voor staat behoeft natuurlijk wel enige uitleg. De 1e site met eigen creaties is mijn site voor Incredimail briefpapier.  Dit is de 2e site waar ik eigen creaties plaats en dat zijn natuurlijk mijn zelfgemaakte kaarten. Naast deze 2 sites heb ik nog een kleine waslijst met websites. Een overzicht van al deze sites is terug te vinden op mijn portal. Na een verblijf van 9 heerlijke jaren in de Portugese Algarve, ben ik in juli 1999 weer teruggekomen naar Nederland. Toen maakte ik voor het eerst kennis met deze leuke creatieve hobby en was er al snel aan verslingerd. Gedurende een paar jaar maakte ik de ene kaart na de andere tot mijn inspiratie ineens als sneeuw voor de zon verdwenen leek te zijn al bleef ik altijd wel mondjesmaat materialen kopen. Toen ik overal de mallen van Marianne Design tegen kwam heb ik deze hobby weer uit de kast gehaald. De resultaten daarvan kunnen jullie hier bekijken.

Veel plezier bij het rondsnuffelen en laat ook eens weten wat je van de site en/of mijn kaarten vindt. Bedankt voor je bezoek en graag tot ziens

vrijdag 4 januari 2013

Opbergtip mallen en stansen

 

 

 

 
 

Klik op een afbeelding om deze groot weer te geven

 
 

Wie gebruik maakt van stansmallen heeft al gauw een aardige verzameling. Die wil je natuurlijk overzichtelijk bewaren zodat je snel de mal kunt vinden die je gebruiken wilt. In het begin gebruikte ik daar A3 magneetmappen voor. Helaas kunnen er maar een beperkt aantal in zo'n grote map. Als je geen gebruik maakt van een A3 maar een A4 map dan kun je er al gauw een aardige boekenplank mee vullen.

Na het aanschaffen van een paar mappen was dat voor mij toch niet echt lekker werken met die grote mappen op tafel. Als alternatief heb ik daar het volgende op gevonden. Een aluminium koffertje waar normaal gesproken CD/DVD's in gaan. In zo'n koffertje zitten 100 kleine dubbelzijdige hangmapjes. Ruimte dus voor tenminste 100 mallen als je net als ik maar 1 zijde gebruikt. Bovendien zijn de mapjes los te koop en 2 zijden gebruiken kan natuurlijk ook.

In elk mapje heb ik een magneetvelletje gestopt. Die zijn per 2 los te koop in de hobbywinkel. Je kunt meerdere mapjes vullen met 1 velletje. Zo blijven de multimallen mooi in het mapje zitten (afb. 3). Zelfs de allergrootste mallen zoals de Creatables LR 0112 kun je er in kwijt. De mal past weliswaar nét niet in het mapje maar door het magneetvelletje kun je hem aan de buitenkant van het mapje "plakken" en blijft hij toch netjes op zijn plaats zitten (afb. 1). Ze mogen aan de bovenkant ook best uitsteken want het deksel van de koffertjes is  ± 2,5 cm diep.

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om de mallen niet op nummer maar op categorie te sorteren. Een goed voorbeeld daarvan zie je op afb. 2 waar mijn vogeltjes en vogelhuisjes bij elkaar zitten of mijn sierrandjes naast elkaar. Je kunt eventueel een tabje zetten op de hangmapjes om snel te vinden wat je zoekt. Maar echt nodig is het niet want je gaat er snel met je vingers doorheen.

Behalve de stansmallen heb ik in de loop der jaren ook allerlei embossing, multi- en prikmallen vergaard. Die zitten op dezelfde wijze opgeborgen in een apart koffertje (foto rechts). Rechthoekige embossingfolders passen keurig in een hangmapje. Vierkante folders helaas niet. Omdat ze van plastic zijn kun je ze ook niet vasthouden met een magneet velletje. Geen paniek....  in het midden van het deksel zit een schotje. Daar kun je aardig wat folders achter zetten (zie foto). Uiteraard kun je ze ook nog los in het koffertje zetten. Ik heb nu 3 koffertjes onder mijn papierhoek staan. 1 voor stansmallen, 1 voor overige mallen en folders en 1 voor mijn pc CD/DVD's

Ander voordeel van deze manier van opbergen is dat je heel gemakkelijk heel veel mallen mee kunt nemen. Zit je koffertje erg vol dan zou ik die wel een beetje ondersteunen zodat het slotje niet open springt door het gewicht.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tip hebben

 
 

 

3 opmerkingen:

 1. Beautiful cards and a wonderful craft room.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you Marie-Louise.
  Just went to Ikea today and saw lots of ideas that will make the room even better.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Regina,

  Een mooi systeem om zo je mallen op te ruimen.
  Had eerst ook een magneet map, maar vond het geen succes.
  Heb nu ook cd hoesjes die aan de bovenkant sluiten doormiddel van een lipje. en ze in een curverbak gezet. Ik vind het ideaal. Je papier hoek ziet er ook netjes uit, handig met al die vakjes.

  Groetjes,
  Sjanie (sjanie73 HJ)

  BeantwoordenVerwijderen